Call us on 2514578498

Home » Maatwerk Office oplossingen » PDF Bestanden opslaan met briefpapier

PDF Bestanden opslaan met briefpapier

In het huidige tijdperk worden steeds meer documenten gedigitaliseerd en worden brieven vaak elektronisch, bijvoorbeeld via e-mail, verstuurd. Deze brieven moeten er dan identiek uitzien als de brief die op papier en via de post verstuurd zou worden.

Vaak wordt dit gedaan door eerst de brief af te drukken vanuit Word op voorbedrukt briefpapier. Daarna wordt dan de afgedrukte brief gescand op een scanner of multifunctionele printer en dan via e-mail door gestuurd naar de maker zelf. Daarna wordt door de maker in Outlook een nieuw e-mail bericht gemaakt met begeleidende tekst, wordt de gescande brief als bijlage toegevoegd en wordt daarna de digitale brief verzonden.

Al met al een omslachtige methode die natuurlijk veel efficiënter kan.

PDF Bestanden opslaan inclusief briefpapier

Wanneer u een brief hebt gemaakt, dan kunt u deze eenvoudig opslaan als PDF met behulp van de functionaliteit die wij aan Word hebben toegevoegd.

Met één druk op de knop wordt deze brief omgezet naar een PDF bestand, inclusief het juiste briefpapier. Zo krijgt u in een handomdraai een professioneel uitziende brief die direct klaar is om digitaal te verzenden.

[Terug naar boven]

PDF bestanden versturen als bijlage

Wanneer u een document rechtstreeks wilt versturen als PDF bestand, zonder dit eerst op te hoeven slaan dan kan dit ook op eenvoudige wijze. Ook hier kunt u met één muisklik het geopende document omzetten naar een PDF bestand, inclusief briefpapier, een nieuw mailbericht in Outlook maken en het PDF bestand automatisch als bijlage toevoegen.

Het enige dat u zelf nog hoeft te doen is de begeleidende tekst in het mailbericht typen en de geadresseerde toe te voegen. Sneller en eenvoudiger kan haast niet.

[Terug naar boven]